Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ

Οι μη επεμβατικές αισθητικές αγωγές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω του ότι είναι πιο γρήγορες, ελάχιστα οδυνηρές και έχουν πολύ μικρότερο βαθμό δυσκολίας και αριθμό επιπλοκών απο τις πλαστικές επεμβάσεις.
Μια απλή και γρήγορη λύση για το πρόβλημα των έντονων ρυτίδων και πτυχώσεων στο πράσινο αποτελούν τα ενέσιμα εμφυτεύματα με βάση το υαλουρονικό οξύ. Μια ουσία η οποία ούτως ή άλλως υπάρχει στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο γεμίζει τις ρυτίδες αλλά ταυτόχρονα αντικαθιστά κάτι που το δέρμα μας έχει χάσει με την πάροδο του χρόνου.

Τι προκαλεί η γήρανση του δέρματος

Πολλοί άνθρωποι όσο νεότεροι δείχνουν τόσο καλύτερα νοιώθουν. Η γήρανση όμως είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και καθώς γερνάμε αλλάζει και η εμφάνιση του δέρματος.
Η ηλικία, οι ορμόνες, η έκθεση στον ήλιο καθώς και το κάπνισμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην γήρανση, προκαλώντας γραμμές και ρυτίδες. Το δέρμα γίνεται πιο εύθραυστη και λιγότερο ελαστικό. Καθώς τα χρόνια περνούν η περιεκτικότητα του δέρματος μας σε υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη συγκράτηση του νερού, μειώνεται. Οι σμηγματογόνοι αδένες που παράγουν σμήγμα (λίπος) γίνονται λιγότερο παραγωγικοί και το δέρμα μας πιο ξηρό. Το δέρμα χάνει λίπος με αποτέλεσμα η όψη του να δείχνει ισχνή χωρίς λάμψη και χωρίς νεανική απόχρωση.

Κατανοώντας το δέρμα σας

Το δέρμα είναι κύριο όργανο ομορφιάς, αγγίγματος, ευχαρίστησης και αισθαντικότητας.
Το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες με κάθε μία από αυτές να διαδραματίζει καθοριστικά ρόλο στην υγεία του
 • Η βαθύτερη στοιβάδα είναι ο υποδόριος ιστός και αποτελείται από λιπαρό ιστό ο οποίος λειτουργεί ως υπόστρωμα και υποστηρίζει τις άλλες δύο στοιβάδες που βρίσκονται απο πάνω του.
 • Η μεσαία στοιβάδα είναι η δερμίδα ή κυρίως δέρμα. Περιέχει κολλαγόνο και ελαστίνη που δίνουν σχήμα και ελαστικότητα και ανανεώνονται συνεχώς σε ένα νεανικό και υγιές δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα τείνει να δημιουργεί πτυχώσεις και ρυτίδες σαν αποτέλεσμα των μειωμένων επιπέδων ελαστίνης στο δέρμα. Σε αυτή τη στοιβάδα βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία, οι θύλακες των τριχών, οι ιδρωτοποιοί αδένες και οι αδένες παραγωγής λίπους (σμήγματος). Με την πάροδο του χρόνου οι αδένες παραγωγής λίπους γίνονται λιγότερο ενεργοί και το δέρμα μας αποκτά την τάση για δημιουργία λεπτών γραμμών.
 • Η επιφανειακή στοιβάδα γνωστότερη ως επιδερμίδα είναι το σημείο όπου λαμβάνει χώρα η ανανέωση των κυττάρων. Στα νεανικά δέρματα η ανανέωση – αντικατάσταση των κυττάρων γίνεται κάθε 15 – 30 ημέρες καθώς όπως γερνάμε η διαδικασία αυτή διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο.

Επιλογή επέμβασης

Πώς οι μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν

Η γήρανση του προσώπου εκδηλώνεται με δύο μορφές :

 • τις δυναμικές ρυτίδες που οφείλονται στη μυική δραστηριότητα
 • τις στατικές ρυτίδες που οφείλονται στην απώλεια όγκου

Επεμβαίνοντας σε αυτές τις δύο μορφές γήρανσης του προσώπου μπορούμε να επιτύχουμε ένα απόλυτα φυσικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ αναπληρώνει το χαμένο όγκο και βοηθά στην αντιμετώπιση των στατικών ρυτίδων συμπληρώνοντας το φυσικό Υαλουρονικό Οξύ που έχει παραμείνει στο δέρμα.

Τι συμβαίνει στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου ?

25 ετών αρχίζουν και γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης γιατί το δέρμα αρχίζει να αντικαθιστά τα κύτταρα με πιο αργούς ρυθμούς

30 ετών περισσότερες λεπτές γραμμές εμφανίζονται καθώς οι ίνες κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται και το εύθραυστο δέρμα κάτω από τα μάτια αρχίζει να λεπταίνει

40 ετών βαθύτερες ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω απο το στόμα και τα μάτια. Πτυχώσεις εμφανίζονται στο μέτωπο και οι κύκλοι γύρω απο τα μάτια εξελίσσονται σε σακούλες. Το δέρμα γίνεται αισθητά πιο ξηρό.

45 ετών το δέρμα γίνεται όλο και πιο λεπτό λόγω των ορμονικών αλλαγών. Επίσης γίνεται πιο ευαίσθητο σε ερθισμούς και αλλεργιογόνους παράγοντες του περιβάλλοντος. Σταδιακά χάνει μεγάλο μέρος της ελαστικότητας και αυθεντικότητας του.

50 ετών σημάδια γήρανσης, πανάδες εμφανίζονται στο 90% του πληθυσμού

Τι ακριβώς είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει σε φυσική μορφή μέσα στο σώμα μας ,

 • Βοηθάει στην ενυδάτωση και δίνει όγκο στο δέρμα
 • Το ένα τρίτο του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στο σώμα μας αντικαθιστάται κάθε μέρα
 • Η ποσότητα υαλουρονικού οξέος που παράγει το σώμα μας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες ιατρικές πράξεις πχ στην οφθαλμοχειρουργική καθώς και στην παρασκευή ιστών. Είναι συνήθως μη ζωικής προέλευσης και έχει φιλτραριστεί κλινικά για να παρέχει φυσικό και μακράς διάρκειας αισθητικά αποτελέσματα. Εχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας και είναι απορροφήσιμο οπότε το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο οποιασδήποτε μόνιμης αλλαγής.

Πόσο διαρκεί η αγωγή;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 15 με 20 λεπτά, θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε και το χρόνο που απαιτείται για τη συμβουλευτική διαδικασία με τον ιατρό σας πριν την αγωγή.

Θα παρατηρήσω τη διαφορά άμεσα

Ναι, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσο. Θα δείτε αποτελέσματα στο τέλος της συνεδρίας και κανείς άλλος δε θα ξέρει

Θα χρειαστεί να πάρω άδεια από την εργασία μου;

Φυσικά και Όχι ! Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συνεδρία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος και αμέσως μετά να επιστρέψετε στην εργασία σας.

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά την έγχυση ίσως εμφανιστεί ελαφριά ερυθρότητα πρήξιμο ή εκχύμωση στην περιοχή έγχυσης. Ο ιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με αυτό. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι παρενέργειες, δεν διαρκούν και μπορούν εύκολα να καλυφθούν με ένα συνηθισμένο make-up. Στην σπάνια περίπτωση που τα παραπάνω συμπτώματα επιμένουν περισσότερο απο μια εβδομάδα ή παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον ιατρό σας. Όλες οι αγωγές που περιλαμβάνουν έγχυση εμπεριέχουν ρίσκο κάποιας μόλυνσης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως :

 • Ηλικία
 • Το σημείο έγχυσης
 • Ποσότητα που εγχύεται
 • Ποιότητα του δέρματος
 • Life style
 • Υγεία

Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω πριν την αγωγή ;

Σας συμβουλεύουμε να μη χρησιμοποιείσετε ασπιρίνη ή άλλα μη-στεροειδή φάρμακα (με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση δύο περίπου ημέρες πριν την έγχυση του Υαλουρονικού Οξέος. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εκχύμωσης στο σημείο έγχυσης.

Πότε θα χρειαστώ επανάληψη της συνεδρίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις επανάληψη χρειάζεται 6 με 12 μήνες μετά την πρώτη συνεδρία. Πολλοί ασθενείς επιθυμούν συμπληρωματικές συνεδρίες αλλά και επαναληπτικές εγχύσεις για τη διατήρηση της εμφάνισης τους.