Εφαρμογές με τελευταίας γενιάς Fractional Laser CO2

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη και πρωτοποριακή θεραπεία της αισθητικής ιατρικής στον τομέα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου.

Με το Fractional Laser CO2 οι ακτίνες του laser χωρίζονται σε πολλαπλές λεπτές δέσμες που στοχεύουν επιλεκτικά σημεία της επιφάνειας του δέρματος. Έτσι προκαλούνται χιλιάδες ελεγχόμενοι μικροτραυματισμοί της επιδερμίδας και του χορίου, δηλαδή των επιφανειακών αλλά και των βαθύτερων στιβάδων του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο κινητοποιούνται οι μηχανισμοί επούλωσης και ανάπλασης του δέρματος. Τα επιφανειακά γερασμένα κύτταρα αποπίπτουν και νεότερα φρέσκα κύτταρα τα αντικαθιστούν, ενώ παράλληλα οι ινοβλάστες ενεργοποιούνται και παράγουν νέες κολλαγόνες και ελαστικές ίνες, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό.

Το Fractional Laser CO2 είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, επιτρέποντας το σχεδιασμό της κατάλληλης θεραπείας για κάθε τύπο δέρματος και για διαφορετικής βαρύτητας δερματικές βλάβες. Είναι το μόνο laser που κάνει ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου με αποτέλεσμα να ελαττώνονται οι δερματικοί πόροι και οι λεπτές ρυτίδες και να αυξάνεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος. Τα τελευταία χρόνια συνδυάζουμε την θεραπεία Fractional Laser CO2 με τη θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma). Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει και επιταχύνει τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος. Στην θεραπεία PRP αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας. Το αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξηση της ανάπλασης και σύσφιξης στην περιοχή που εφαρμόζεται η συνδυαστική αυτή θεραπεία.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας καθιστούν την εφαρμογή του Fractional Laser CO2 ιδανική για :

  • Ανάπλαση προσώπου
  • Μείωση λεπτών ρυτίδων
  • Κηλίδες – πανάδες
  • Ουλές ακμής
  • Φωτογήρανση – δυσχρωμίες
  • Θεραπεία ραγάδων
  • Σύσφιξη προσώπου
  • Χαλάρωση δέρματος σώματος: κοιλιά, βραχίονες, γλουτοί, μηροί
  • Ουλές και σημάδια

Τα Laser CO2 χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς της ιατρικής επιστήμης για θεραπευτικούς σκοπούς για περισσότερα από 50 χρόνια. Η χρήση τους ήταν πάντα ασφαλής και αποτελεσματική. Η πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της δοκιμασμένης  τεχνολογίας είναι τα Fractional  Laser CO2 στον τομέα της αισθητικής ιατρικής.

Η κάθε συνεδρία με Fractional  Laser CO2 είναι σχετικά ανώδυνη και άριστα ανεκτή. Προηγείται πάντα εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, περίπου 40 λεπτά πριν τη θεραπεία, καθιστώντας το αίσθημα καψίματος αρκετά ήπιο και απόλυτα ανεκτό.

 Μετά το τέλος της θεραπείας υπάρχει ένα ήπιο ερύθημα (κοκκίνισμα) στην περιοχή. Το ήπιο αυτό ερύθημα καλύπτεται εύκολα με προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν χρώμα και διαρκεί μόνο 24 με 48 ώρες.  Το ήπιο αίσθημα καψίματος κατά την εφαρμογή και αμέσως μετά τη θεραπεία υποχωρεί άμεσα με καταπραϋντική ενυδατική αλοιφή.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Συνήθως απαιτούνται 3 με 4 συνεδρίες σε διαστήματα των τριών εβδομάδων. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας φορά σε ότι αφορά στην λάμψη και στη φρεσκάδα που χαρίζει στο δέρμα. Ωστόσο, η παραγωγή κολλαγόνου από τους ενεργοποιημένους ινοβλάστες συνεχίζεται για μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με το δέρμα να φαίνεται πιο αναζωογονημένο, λείο, φωτεινό και σφριγηλό χωρίς τα σημάδια του χρόνου.