Face Lift ( Ρυτιδεκτομή )

Face lift (ρυτιδεκτομή) Επέμβαση

Η επέμβαση ρυτιδεκτομής στοχεύει στην εξάλειψη των ρυτίδων στις παρειές (μάγουλα), στο κάτω μέρος του προσώπου και στον λαιμό για να επαναφέρει μία πιο νεανική όψη στο πρόσωπο.

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και ο ιστός κάτω από το δέρμα του προσώπου χαλαρώνει και αρχίζει να “σακουλιάζει”.

Διάφοροι παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, οι συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον, το κάπνισμα και η κληρονομικότητα συμβάλλουν στο να εμφανίζονται στο πρόσωπό μας σημάδια γήρανσης νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε επέμβαση ρυτιδεκτομής;

  • Δραστική μείωση ρυτίδων

Με την πάροδο του χρόνου το κολλαγόνο στο δέρμα μας αποδομείται και οι ελαστικές ίνες μειώνονται οδηγώντας στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Στην επέμβαση ρυτιδεκτομής προσώπου αφαιρείται το χαλαρό, ανεπιθύμητο δέρμα για να δημιουργηθεί ένα λείο, με νεανική υφή δέρμα που θα αφαιρέσει χρόνια από την εμφάνισή σας.

  • Πιο συμμετρικό και λείο πρόσωπο

Η χαλάρωση του δέρματος και των υποκείμενων ιστών δημιουργεί εικόνα πτώσης κατά μήκος της γραμμής της κάτω γνάθου και στην περιοχή του τραχήλου. Η επέμβαση ρυτιδεκτομής προσώπου συσφίγγει τους μυς και αφαιρεί την περίσσεια ιστού τονίζοντας μία λεία γραμμή στο σαγόνι που δημιουργεί μία πιο καθαρή και ελκυστική μετάβαση από το πρόσωπο στο λαιμό.

  • Νεανικός λαιμός και αρμονικό περίγραμμα προσώπου

Οι γωνίες του στόματος που κρεμάνε και ο χαλαρός ιστός στα μάγουλα αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γηρασμένου προσώπου. Κατά την επέμβαση αναδιαμορφώνεται ο ιστός κάτω από το δέρμα που ονομάζεται SMAS (superficial musculoaponeurotic system). Αφαιρείται η περίσσεια του ιστού και οι υπόλοιπες δομές τεντώνονται και καθηλώνονται σε κατάλληλη τάση με χρήση ειδικών ραμμάτων για καλύτερο και μονιμότερο αποτέλεσμα. Η τελική εικόνα αφορά σε ένα πρόσωπο με σφικτό δέρμα, διαμορφωμένο περίγραμμα και βελτίωση στην περιοχή του λαιμού, στις γωνίες του προσώπου και στη χαλάρωση δίπλα και κάτω απο τις γωνίες του στόματος.

H επέμβαση ρυτιδεκτομής (facelift) πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία με την παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας για την ασθενή.

Η ρυτιδεκτομή στοχεύει στη βελτίωση του κατώτερου προσώπου, των παρειών και του τραχήλου. Οι ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να μειώσουν τα σημεία γήρανσης στο ανώτερο μέρος του προσώπου, συχνά συνδυάζουν την επέμβαση ρυτιδεκτομής προσώπου με βλεφαροπλαστική ή/και επέμβαση ρυτιδεκτομής μετώπου (forehead lift) για να επιτύχουν ολοκληρωτική αναζωογόνηση στο πρόσωπο.

Τα αποτελέσματα της ρυτιδεκτομής προσώπου είναι γενικώς μόνιμα και οι ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν την αναζωογονημένη εμφάνισή τους για χρόνια. Φυσικά το πρόσωπο θα συνεχίσει να ωριμάζει φυσιολογικά μετά την επέμβαση αλλά οι ασθενείς θα συνεχίζουν να δείχνουν νεότεροι από ότι ήταν πριν υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα, οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν μία αγωγή φροντίδας του δέρματος και να εφαρμόζουν αντηλιακή προστασία καθημερινά, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους.

Γενικές Πληροφορίες Επέμβασης Face Lift

Αναισθησία: Νευροληπτοαναισθησία ( συνήθως) ή Γενική ή και τοπική

Τόποι: Κλινική

Διάρκεια: 2 – 3 ώρες, εάν συνυπάρχει και βλεφαροπλαστική 3 – 4 ώρες, ενώ μαζί με μετωπιαίο lifting αγγίζει τις 5 ώρες

Παραμονή: Συνήθως 1 διανυκτέρευση, αρκετές φορές μερικές μονάχα ώρες

Πόνος – Δυσφορία: Πολύ ήπιος, ίσως δε χρειαστούν καθόλου παυσίπονα. Αν υπάρχει έντονος πόνος, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας για να αποκλειστεί η πιθανότητα αιματώματος

Οίδημα – Μελανιές: Βελτιώνονται σε 7 – 10 ημέρες. Αρχικά νοιώθει κανείς το πρόσωπο «σφικτό» λόγω του οιδήματος. Στην αρχή βοηθούν οι συνεχείς κομπρέσες και η ανύψωση της κεφαλής.

Υπαισθησία: Πιθανότατα για μερικές εβδομάδες

Ράμματα: Αφαιρούνται σε 6 -7 ημέρες δίπλα από τα αυτιά, 12 – 14 μέσα στα μαλλιά

Make-up: Μετά την πρώτη εβδομάδα

Κοινωνική επανένταξη: Με τη βοήθεια του make-up σε 10 – 15 ημέρες. Τουλάχιστον για σημαντικό γεγονός

Εργασία: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 7 – 10 ημέρες

Άσκηση: Μετά από 3 εβδομάδες

Ήλιος: Αντηλιακή προστασία με κρέμα SPF 15+ τουλάχιστον για 6 μήνες

Τελικό Αποτέλεσμα: Συνήθως 1 -2 μήνες, σε ορισμένες περιπτώσεις που το οίδημα παραμένει μέχρι και 6 μήνες