Ανόρθωση Στήθους

Με την επέμβαση ανόρθωσης στήθους αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και παράλληλα αναδιαμορφώνονται οι εσωτερικοί χαλαροί ιστού του μαστού για να δημιουργηθεί ένα πιο νεανικό και ελκυστικό στήθος. Είναι η ιδανική επέμβαση για να ανανεωθεί το σχήμα και η αίσθηση του στήθους για τις γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη, μεγάλη απώλεια βάρους αλλά και πτώση λόγω ηλικίας.

Επιλογές ανόρθωσης στήθους.

Ο γιατρός θα αξιολογήσει τον τύπο του σώματός σας και το σχήμα του στήθους έτσι ώστε να καθορίσει ποια επιλογή είναι η καλύτερη για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα ανόρθωσης στήθους.

Επιλογή επέμβασης

Περιθηλαία μαστοπηξία

Η επέμβαση εκτελείται από μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω. – Αφορά σε μαστούς μικρού όγκου με μέτρια πτώση και ελάχιστη χαλάρωση. – Η τομή κρύβεται στο όριο που το δέρμα του μαστού μεταπίπτει στο εντονότερα χρωματισμένο δέρμα της θηλαίας άλω.

Κάθετη μαστοπηξία

Η επέμβαση εκτελείται από μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω που συνεχίζει κάθετα μέχρι την υπομάστια πτυχή. – Αφαιρείται επιπλέον δέρμα για να αποκτήσει ο μαστός πιο ιδανική κωνοειδή μορφή. – Αφορά σε μαστούς με μέτριο όγκο και μέτρια χαλάρωση.

Ευρεία μαστοπηξία

Αλλιώς ονομάζεται τεχνική ανεστραμμένου Τ ή ανόρθωση δίκην άγκυρας. – Η επέμβαση εκτελείται από μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω που συνεχίζει κάθετα και επεκτείνεται μέσα στην υπομάστια πτυχή. – Επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή αφαίρεση χαλαρού δέρματος. – Ιδανική τεχνική για μεγαλύτερους μαστούς με μεγάλου βαθμού πτώση και χαλάρωση.

Μαστοπηξία και αυξητική στήθους

Όλες οι τεχνικές ανόρθωσης στήθους μπορούν να συνδυαστούν με ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του μαστού με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. – Αφορά σε «άδειους» μαστούς, με μικρό έως μέτριο όγκο και αρκετή περίσσεια δέρματος – Ο γιατρός σας θα προτείνει αυτή την τεχνική μετά από λεπτομερή κλινική εξέταση του στήθους, εκτίμηση των ιδανικών αναλογιών και πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Σκέφτεστε επέμβαση ανόρθωσης μαστού;

Βελτιωμένο σχήμα στήθους

Διάφοροι παράγοντες στο πέρασμα του χρόνου, όπως η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός, η αυξομειώσεις του σωματικού βάρους και οι βιολογικές μεταβολές του μαζικού αδένα, επιφέρουν αλλαγές στο σχήμα και τη σφριγηλότητα του γυναικείου στήθους που μπορεί να αποκτήσει όψη χαλάρωσης και πτώσης. Στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους οι ιστοί αναδιαμορφώνονται δίνοντας ένα πιο ελκυστικό περίγραμμα, μια πιο σφικτή αίσθηση και πιο νεανική εικόνα. Μετά την ανόρθωση στήθους θα σταματήσετε να προβληματίζεστε από την όψη ενός πτωτικού και χαλαρού στήθους.

Σφριγηλό στήθος

Με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος που έχει χάσει την ελαστικότητά του και ταυτόχρονα την αναδιάταξη του εσωτερικού χαλαρού ιστού χωρίς να αφαιρείται μαζικός αδένας, οι μαστοί ξανακερδίζουν τη φυσική τους σφριγηλότητα καθώς όλες οι ανατομικές δομές του στήθους αναδιαμορφώνονται γύρω από ένα τεντωμένο δέρμα.

Νεανική προβολή στήθους

Η θηλή και η θηλαία άλως σε ένα πτωτικό μαστό βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο και αποκτούν φορά που δείχνει προς τα κάτω. Στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους το σύμπλαγμα θηλής – θηλαίας επανατοποθετούνται σε ψηλότερη θέση μαζί με τον ιστό του μαστού για μια πιο ελκυστική και νεανική σιλουέτα.

H επέμβαση ανόρθωσης στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία με την παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας για την ασθενή.

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, ήπια δυσφορία και μέτριας έντασης πόνος είναι αναμενόμενα. Όμως, συνταγογραφούμενα παυσίπονα και ενδύματα συμπίεσης θα μειώσουν δραστικά αυτά τα άμεσα μετεγχειρητικά συμπτώματα. Ο πόνος μετά από μια επέμβαση ανόρθωσης στήθους ποικίλει από μια οξεία δυσφορία έως μια μορφή πίεσης και βάρους στο στήθος, που συνήθως παρέρχονται πλήρως μέχρι την 5η -6η ημέρα.

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης στήθους είναι μόνιμα. Βέβαια, το στήθος θα συνεχίσει να δέχεται την επίδραση της βαρύτητας και παράλληλα θα ακολουθεί τις βιολογικές μεταβολές του χρόνου που περνά. Για να συντηρήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν να βάλουν πολύ βάρος και θα πρέπει να φοράνε το σωστό στηθόδεσμο για υποστήριξη του στήθους.

Γενικές Πληροφορίες Ανόρθωση στήθους

Αναισθησία: Νευροληπτοαναισθησία ή Γενική

Τόποι: Κλινική

Διάρκεια: 2 – 3 ώρες στήθος ( 3 – 4 ώρες αν χρειαστεί και αυξητική παράλληλα)

Παραμονή: Συνήθως 1 διανυκτέρευση

Πόνος – Δυσφορία: Όχι τόσο έντονη όσο περιμένει κανείς. Περισσότερη δυσφορία εάν γίνει παράλληλα και αύξηση με σιλικόνη. Παυσίπονα για 3 – 4 ημέρες

Οίδημα – Μελανιές:Βελτιώνονται σε 10 ημέρες

Ράμματα: Συνήθως απορροφήσιμα, δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν

Εργασία:Είναι δυνατή η επιστροφή στην εργασία σε 3 – 7 ημέρες

Άσκηση: Καλό είναι να αποφεύγεται για 3 εβδομάδες. Σταδιακή επαναφορά

Τελικό Αποτέλεσμα: Θα χρειαστεί πλήρης ωρίμανση των ουλών, συνήθως 9 με 12 μήνες