Αυξητική Στήθους

Επέμβαση Αυξητικής στήθους

Το γυναικείο στήθος αποτελεί διαχρονικά ένα βασικό στοιχείο θηλυκότητας του γυναικείου σώματος και επομένως μία σημαντική παράμετρο που καθορίζει την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ζωής κάθε γυναίκας. Για την αύξηση του όγκου και τη βελτίωση του σχήματος και της συμμετρίας των μαστών, μπορεί να πραγματοποιηθεί αυξητική στήθους με ενθέματα.

Με γνώμονα τη μοναδικότητα της κάθε ασθενούς, προσφέρουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο και προτάσεις για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές σας ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Για την επέμβαση αυξητικής του μαστού λαμβάνεται υπ’ όψιν ο τρόπος ζωής της ασθενούς σε συνδυασμό με την ανατομία του σώματος, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο και να δείχνει φυσικό.

Ποια είναι τα οφέλη της αυξητικής στήθους ;

Αύξηση Όγκου

Πολλές γυναίκες σκέφτονται την αυξητική στήθους για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Για τις γυναίκες με μαστούς οι οποίοι είναι μικροί σε μέγεθος ή έχουν χάσει τον όγκο τους μετά από εγκυμοσύνη, θηλασμό ή απώλεια βάρους, η επέμβαση αυξητικής στήθους θα μεγαλώσει το μέγεθος και θα προσδώσει τον απαραίτητο όγκο. Τα αποτελέσματα συνδυάζουν την απλή αύξηση όγκου του στήθους με την ολική βελτίωση του περιγράμματος του γυναικείου σωματότυπου.

Βελτιωμένο σχήμα

Με την επέμβαση αυξητικής στήθους μπορούμε να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα και τις επιθυμητές καμπύλες στους μαστούς. Ακόμα και σε περιπτώσεις με ασυμμετρία των μαστών, με ευδιάκριτες διαταραχές της ανάπτυξης, όπως οι σωληνωτοί μαστοί, ή με ελαφρώς πτωτικούς μαστούς, η αυξητική στήθους μπορεί να διορθώσει τις δυσμορφίες . Ο χειρούργος μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος, αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει χειρουργικές διορθώσεις έτσι ώστε να δημιουργήσει το επιθυμητό / φυσικό σχήμα. Οι προσαρμογές αυτές μπορούν επίσης να αυξήσουν και να βελτιώσουν το ντεκολτέ σας.

Καλύτερη συμμετρία

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν κάποιο βαθμό ασυμμετρίας του στήθους και γενικότερα της ανατομίας του θώρακα. Η επέμβαση αυξητικής στήθους μπορεί να βελτιώσει το μέγεθος και το σχήμα του στήθους και σας δώσει καλύτερη συμμετρία. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εκτιμήσει το στήθος σας για να αποφασίσει αν ενθέματα ίδιου μεγέθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα δύο στήθη ή αν διαφορές στον όγκο των ενθεμάτων θα σώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η προβολή, η θέση αλλά και το σχήμα του στήθους.

Βελτιωμένη εμφάνιση

Ορισμένα είδη ένδυσης που αποφεύγετε να προτιμάτε (φορέματα, μπλούζες, μαγιό, εσώρουχα κ.α.), μετά από την επέμβαση αυξητικής στήθους θα σας ταιριάζουν καλύτερα και θα επιδεικνύουν καταλληλότερα τις ελκυστικές αναλογίες του σώματος σας. Η βελτιωμένη συμμετρία, η αύξηση της προβολής του στήθους, η ενίσχυση του ντεκολτέ και η αλλαγή στη σιλουέτα σας, θα σας γεμίσουν αυτοπεποίθηση για την εικόνα σας.

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Μελέτες που αφορούν σε γυναίκες που υποβλήθηκαν σε επέμβαση αυξητικής στήθους, δείχνουν βελτίωση της αυτοπεποίθησης, μια πιο θετική αντίληψη για τη ζωή, αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας, βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και άλλα θετικά αποτελέσματα σε τομείς όπως η κοινωνικοποίηση και η ποιότητα ζωής.

H επέμβαση αυξητικής στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία με την παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας για την ασθενή.

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές όσον αφορά στη θέση που γίνεται η τομή στο δέρμα (προσπέλαση). Η περιθηλαία (γύρω από τη θηλαία άλω) και η υπομάστια προσπέλαση (κατά μήκος της πτυχής κάτω από το στήθος) είναι οι πιο συχνές, ενώ σπανιότερα επιλέγεται η διαμασχαλιαία (τομή εντός της μασχάλης) και η διομφαλική προσπέλαση (μέσα από τον ομφαλό). Οι στόχοι σας, ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί, οι προσωπικές σας προτιμήσεις, ο σωματότυπος και άλλες παράμετροι θα καθορίσουν ποια τομή είναι η ιδανική.

Τα ενθέματα τοποθετούνται σε ένα χώρο ο οποίος διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Το επίπεδο αυτό μπορεί να βρίσκεται είτε κάτω από τον μαζικό αδένα (subglandular) είτε βαθύτερα, δηλαδή κάτω από τον μαζικό αδένα και το μείζονα θωρακικό μυ (submuscular). Η τοποθέτηση κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ θα δώσει μια πιο φυσική εμφάνιση σε πιο αδύνατες γυναίκες στις οποίες δεν υπάρχει επαρκής ιστός στο στήθος για να καλυφθεί το ένθεμα. Γυναίκες με πιο γεμάτο στήθος πιθανό να έχουν αρκετό ιστό για να καλυφτεί το ένθεμα χωρίς να είναι απαραίτητη η τοποθέτησή του κάτω από το μυ, οπότε επιλέγεται η υποαδενική τοποθέτηση. Ο συνδυασμός των δύο τεχνικών, όπου ο χώρος για την τοποθέτηση του ενθέματος παρασκευάζεται σε δύο επίπεδα (dual plane), ή η τοποθέτηση κάτω από την περιτονία του μυός (subfascial) αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους στην αυξητική στήθους. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο μαζικός αδένας δεν επηρεάζεται και συνεπώς είναι δυνατή η γαλουχία στο μέλλον.

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, ήπια δυσφορία και μέτριας έντασης πόνος είναι αναμενόμενα. Όμως, συνταγογραφούμενα παυσίπονα και ενδύματα συμπίεσης θα μειώσουν δραστικά αυτά τα άμεσα μετεγχειρητικά συμπτώματα. Ο πόνος μετά από μια επέμβαση αυξητικής στήθους ποικίλει από μια οξεία δυσφορία έως μια μορφή πίεσης και βάρους στο στήθος, που συνήθως παρέρχονται πλήρως μέχρι την 5η -6η ημέρα.

Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους είναι μόνιμα. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται είναι των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιριών του κόσμου, παρέχοντας γραπτή εγγύηση για την ποιότητα των υλικών τους εφ’ όρου ζωής. Βέβαια, το στήθος θα συνεχίσει να δέχεται την επίδραση της βαρύτητας και παράλληλα θα ακολουθεί τις βιολογικές μεταβολές του χρόνου που περνά. Για να συντηρήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν να βάλουν πολύ βάρος και θα πρέπει να φοράνε το σωστό στηθόδεσμο για υποστήριξη του στήθους. Επανάλληψη της επέμβασης, πιθανόν με μια τροποποιημένη τεχνική για επίτευξη ανόρθωσης μπορεί να χρειαστεί ανάλογα με τις επιθυμίες κάθε γυναίκας μετά από αρκετά χρόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ίσως αποτελούν “αντένδειξη” για αυξητική στήθους 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να γίνεται τακτικά , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο εργαστηριακός έλεγχος του μαστού (U/S, MRI κλπ ) 

Γενικές Πληροφορίες Αυξητικής Στήθους

Αναισθησία: Γενική ή Νευροληπτοαναισθησία ( μέθη)

Τόποι: Κλινική πλήρως εξοπλισμένη

Διάρκεια: 1 – 2 ώρες

Παραμονή: Συνήθως 1 ημέρα

Πόνος : Μεσαίος όταν το ένθεμα είναι πάνω από τον μυ, σοβαρότερος όταν το ένθεμα μπει κάτω από το μυ. Παυσίπονα θα χρειαστούν τις πρώτες ημέρες

Οίδημα – Πρήξιμο: Συνήθως 10 ημέρες για το ένθεμα πάνω από το μυ, και 20 ημέρες όταν αυτό είναι κάτω από τον μυ

Επίδεσμοι – (Γάζες): Αφαιρούνται σε 1 – 3 ημέρες

Ράμματα: Είναι απορροφήσιμα, δεν χρειάζεται να βγουν

Μελανιές: Βελτιώνονται έως τη 10η ημέρα. Μερικά άτομα δεν έχουν καθόλου μελανιές

Υπαισθησία: Συνήθως διαρκεί 1 -2 μήνες, σπάνια έως και 6 μήνες

Υποστήριξη: Ένας αθλητικός στηθόδεσμος πρέπει να φοριέται για 3 – 4 εβδομάδες αρχικά

Παροχετεύσεις: Δεν χρησιμοποιούνται στην επέμβαση αυτή

Εργασία: Επιστροφή στην εργασία σε 3 – 7 ημέρες. Εάν η εργασία απαιτεί να σήκωμα βάρους, πολλές κινήσεις ίσως χρειαστούν 2 – 4 εβδομάδες

Άσκηση: Επιστροφή στο γυμναστήριο σε 3 – 4 εβδομάδες

Οδήγηση: Συνήθως

Τελικό Αποτέλεσμα: Συνήθως 1 -2 μήνες στα ενθέματα που είναι πάνω απ’ το μύ έως 4 μήνες στα ενθέματα που είναι κάτω απ’ το μυ