ΒΟΤΟΥΛΟΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ – B.T. (BOTOX – DYSPORT)

Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνεται εφαρμογή B.T. σε κάποιον ή κάποια, αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωσή του και στην ίδια επίσκεψη. Μπορεί να έχει συμβεί και σε σας.
Δυστυχώς όμως έτσι, πιθανόν δεν προετοιμαστήκατε κατάλληλα για κάποια πράγματα που ίσως έπρεπε να ρωτήσετε, να διερευνήσετε, να κάνετε, να γίνουν ή να αποφευχθούν.

Η λίστα περιλαμβάνει 5 αλήθειες:

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει μεταβάλλει τον τρόπο χρησιμοποίησης της B.T. έτσι ώστε να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ.. με κατάλληλους χειρισμούς από τον γιατρό

Η Τεχνική της Εφαρμογής έχει αλλάξει… αλλά και οι χρησιμοποιούμενες δόσεις.

Το “Παγωμένο Πρόσωπο” ανήκει στο παρελθόν. Η Φυσική Εικόνα & Έκφραση είναι το απαιτούμενο. Η μυϊκή διάταξη στο πρόσωπό σας πρέπει να διερευνηθεί. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι τώρα το επίκαιρο θέμα. Αναρωτιόσαστε γιατί τα αποτελέσματα διαρκούν σε άλλους 7 μήνες και σε άλλους 2 μήνες.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μυικής διαμόρφωσης, στους οποίους ενδείκνυται η Β. Τ., ανάλογα με τον μυικό τόνο:

Ορθοκινητικός τύπος: Υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων. Το αποτέλεσμα της B.Τ. μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 7 ή 9 μήνες, και περισσότερο! Η εφαρμογή μπορεί να γίνεται μία φορά το χρόνο! Είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι.

Υπερκινητικός τύπος: Δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυικών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 4 έως 6 μήνες. Και ίσως λιγότερο. Είναι ο πλέον συχνός τύπος. Οι εφαρμογές γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.

Υπερτονικός τύπος: Είναι το αντίθετο αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου, όπως στον υπερκινητικό τύπο. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως, η μυική σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες,δηλαδή διαρκεί λιγότερο από όλους. Χρειάζονται 4 ή 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Ο στόχος είναι σταδιακά να μετατραπεί σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, υπάρχει ένας κυρίαρχος τύπος. Κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει μύες υπερκινητικούς, στην μία περιοχή και υποκινητικούς σε μία άλλη.

Υπάρχουν επίσης 3 διαφορετικοί τύποι της μυικής συμπεριφοράς μετά την εφαρμογή B.Τ. ο Ατονικός, ο Υποτονικός και ο Υποκινητικός. Η αναγνώρισή τους και η ισορροπημένη δοσολογία B.Τ., μπορεί να χαρίσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς “παγωμένη” έκφραση. Σε άλλους μύες επιδιώκουμε την υποκινητικότητα και σε άλλους την διατήρηση μειωμένου τόνου. Και όλα αυτά μαζί με την φροντίδα της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους του προσώπου, άρα με εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων, LASER & Fillers.

Χρειάζεστε πάντοτε ένα εξατομικευμένο σχέδιο εφαρμογής για να επιτυγχάνεται η φυσική έκφραση, στα πλαίσια της επιθυμητής αναβάθμισης της εικόνας σας

Η φθηνή B.Τ. μπορεί να είναι: FAKE, Κινέζικη, ή Μη Αναγνωρισμένη, Μη Νομίμως Εισηγμένη ή Μη Καταλλήλως Παρασκευασμένη, ή Ληγμένη, ή Κλεμμένη, ή πολύ Αραιωμένη.​

Ο Ιατρός που θα σας την εφαρμόσει πρέπει να είναι Δερματολόγος ή Πλαστικός χειρουργός

Αν είστε Γυναίκα αποφύγετε τις ημέρες της περιόδου σας και τις αμέσως επόμενες.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ την εφαρμογή, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ΙΧΝΗ μετά την εφαρμογή

Σας συνιστούμε να αποφύγετε ουσίες που αυξάνουν την πιθανότητα μικρής μελανιάς στα σημεία των μικροτσιμπιμάτων. Μπορεί να είναι φάρμακα ή άλλες ουσίες, όπως βότανα, χόρτα κλπ, που έχουν αντιπηκτική δράση.

Παραθέτουμε κάποια για να σας ενημερώσουμε:
Αντιφλεγμονώδη φάρμακα Ibuprofen – BRUFEN, ALGOFREN Celecoxib – CELEBREX Naproxen – NAPROSYN, ANAPROX Acetylsalicylic acid – ASPIRIN, SALOSPIR, KALMALIN, ALGON, SPLENTIR, PONOTEX
Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ, το υλικό αυτό δε διοχετεύεται στο δέρμα αλλά στο μυ που σχηματίζει τη ρυτίδα. Δυστυχώς δεν μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ρυτίδα, όπου και αν αυτή βρίσκεται, διότι χρησιμοποιείται μόνο σε μη λειτουργικούς μύες. Αφορά δηλαδή κατά κύριο λόγο τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στο “πόδι της χήνας”, δηλαδή στο πλάι των ματιών. Στα σημεία αυτά φέρνει ένα πολύ καλό έως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Το σημαντικό στη μέθοδο αυτή είναι ότι όσο διαρκεί το αποτέλεσμα, η ρυτίδα δεν επιδεινώνεται. Παραμένει δηλαδή στάσιμη στη βελτιωμένη μορφή της. Εάν η ρυτίδα έχει δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια, μπορεί κανείς να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με συνδυασμό του υλικού αυτού με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από διάφορες ιατρικές ειδικότητες και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιούνται στην Αισθητική Χειρουργική και έχει επιδείξει υψηλό δείκτη ασφάλειας.
Η εφαρμογή του διαρκεί περίπου 10 λεπτά και μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του μετά από περίπου μία ώρα. Η διάρκεια του αποτελέσματός του για την πρώτη εφαρμογή κυμαίνεται μεταξύ 2-12 μηνών με ένα μέσο όρο περί τους 4-6 μήνες. Όμως κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, στα περισσότερα άτομα αυξάνει τη διάρκειά του. Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο, αλλά έρχεται σταδιακά σε διάστημα μίας έως 15 ημερών, κατά μέσο όρο σε 3-4 ημέρες. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές παγκοσμίως και ιδίως στις Η.Π.Α. λόγω της απλότητας της διαδικασίας σε σχέση με το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα που προσφέρει. Εκτός από την καταπολέμηση των ρυτίδων, τα υλικά αυτά ( botox, dysport), βρίσκουν ιδανική εφαρμογή και στην αντιμετώπιση της υπερβολικής εφί-δρωσης (υπεριδρωσία).

Τι πρέπει να προσέξουμε :

Για να αποκτήστε την εμφάνιση που επιθυμείτε και να ελαττώσετε τον κίνδυνο να έχετε, για ένα χρονικό διάστημα, ένα «παγωμένο» ή παραφουσκωμένο μέτωπο, να θυμάστε ότι η θεραπεία με BOTOX αποτελεί ιατρική επέμβαση και δεν είναι μια απλή αισθητική εφαρμογή. Επίσης θα πρέπει να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες πριν και μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία ?

Οι βελόνες δεν είναι τόσο επώδυνες όσο πιθανολογείτε αν χρησιμοποιηθούν προσεκτικά και ευγενικά από ένα άτομο που έχει την εμπειρία και τη γνώση. Επιπλέον είναι πάρα πολύ λεπτές. Όταν το BOTOX είναι αρκετά συγκεντρωμένο (όχι αραιωμένο), η εισαγωγή γίνεται με μια πολύ μικρή βελόνα και το χέρι που επιμελείται την επέμβαση είναι έμπειρο και «ελαφρύ», η εμπειρία δε θα περιέχει πόνο.
Πως γνωρίζουμε ότι το ΒΟΤΟΧ είναι κατάλληλη θεραπεία για μας :
όταν χρησιμοποιηθεί σωστά η συγκεκριμένη διαδικασία είναι από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Όταν η εφαρμογή είναι πετυχημένη, στους συγκεκριμένους μύες του προσώπου, τους χαλαρώνει, τους ηρεμεί και έτσι μαλακώνουν «γλυκαίνουν» οι ρυτίδες.
BOTOX και εφίδρωση
Σχεδόν κάθε άτομο ιδρώνει ως αποτέλεσμα καταστάσεων όπως η ζέστη ή η άσκηση. Όμως κάποιοι ιδρώνουν υπερβολικά στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα, στο μέτωπο προκαλώντας κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά τα άτομα υποφέρουν από μια κατάσταση γνωστή ως Υπεριδρωσία. Ταλαιπωρεί έναν στους είκοσι ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί άβολες κοινωνικές καταστάσεις και αμηχανία, κυρίως λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης, των λεκέδων που αφήνει στα ρούχα ο ιδρώτας, αλλά ακόμη και της δυσοσμίας που τη συνοδεύει κάποιες φορές.
Θεραπεία Botox κατά της Υπεριδρωσίας
Υπάρχουν κάποιες θεραπευτικές μέθοδοι κατά της υπερβολικής εφίδρωσης, όπως:
Αντιιδρωτικές κρέμες και σπρέι, Χειρουργική αφαίρεση ιδρωτοποιών αδένων, Συμπαθεκτομή (αποκοπή των συμπαθητικών νεύρων που δίνουν τις εντολές στους ιδρωτοποιούς αδένες), Ιοντοφόρηση (μπλοκάρισμα των ιδρωτοποιών αδένων με γαλβανικό ηλεκτρικό ρεύμα). Αν και η αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων είναι αποτελεσματική για αρκετά άτομα, μπορεί να οδηγήσει σε ουλοποίηση στις μασχάλες και άλλες επιπλοκές. Ομοίως η συμπαθεκτομή που είναι επίσης αποτελεσματική, έχει τον κίνδυνο απρόβλεπτων χειρουργικών επιπλοκών και αντιδραστική εφίδρωση. Η ιοντο-φόφηση χρειάζεται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές. Το αποτέλεσμα είναι σπα-νίως πλήρες και γι’ αυτό το λόγο δεν είναι ικανοποιητικό για τα περισσότερα άτομα. Μερικά άτομα ωφελούνται με αντιχολινεργικά φάρμακα από το στόμα, που εμποδίζουν τους νευρικούς διαβιβαστές που ελέγχουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Αν και είναι αποτελεσματικά για κάποια άτομα, αυτή η θεραπευτική αγωγή έχει αρκετές παρενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται η θολή όραση, η ξηροστομία, το οίδημα και η δυσκοιλιότητα. Έτσι η σωτηρία αυτών των ασθενών ήρθε από το botox, το οποίο μειώνει την παραγωγή ιδρώτα και έχει αποδείξει ότι είναι ευεργετικό στο άτομο που υποφέρει από Υπεριδρωσία.

Ποιος υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση;

Αυτοί που υποφέρουν είναι αυτοί που έχουν ένα αυξημένο πρόβλημα με ιδρωμένες μασχάλες ή παλάμες. Εκείνοι οι οποίοι έχουν διαρκώς «βρεγμένα» ρούχα από τον ιδρώτα τους. Πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση έχουν κι εκείνοι που λόγω εργασίας εμφανίζονται μπροστά σε κοινό ή κάτω από συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας όπως μοντέλα, παρουσιαστές τηλεόρασης, μάγειροι, δικηγόροι, πωλητές, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Botox κατά της έντονης εφίδρωσης
Το Botox χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση του στραβισμού, του νυσταγμού, του βλεφαρόσπασμου, αλλά και για κοσμητικούς λόγους κατά των ρυτίδων. Όμως για την αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας το Botox είναι αναντικατάστατο. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Με μια πολύ λεπτή βελόνα, σταγόνες από αυτό εγχύονται στο δέρμα κάθε ενδιαφερόμενης περιοχής. Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 10′-20′ μόνο. Η διαδικασία δεν περιορίζει τη φυσιολογική παραγωγή, αλλά μόνο την υπερβολική. Η εφίδρωση της μασχάλης μειώνεται κατά 90% τις πρώτες δύο ημέρες και το πλήρες αποτέλεσμα έρχεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Η εφίδρωση τη νύχτα μπορεί επίσης να μειωθεί σημαντικά με τη χρήση του botox. Μπορεί να υπάρξει και ταυτόχρονη εξαφάνιση της δυσοσμίας που συνδέεται με τη μείωση της εφίδρωσης. Οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν τα οφέλη της ξηρότητας με μια εφαρμογή του Botox για έξι με δέκα μήνες. Μετά από αυτό, η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί.